Tuesday 29 October 2019

OANSENLIG? På mina kurser ger jag alltid rådet att äta så BRETT som möjligt när det gäller fermenterade grönsaker. Gör surkål, yes! Men testa att syra andra grönsaker också. Testa ANDRAS syrade grönsaker också. För vi alla bidrar med en unik bakterieflora, som gör just din surkål lite extra nyttig - för andra! Den moderna tarmfloran är nämligen i det smalaste laget. Vi moderna människor startar livet med kejsarsnitt och bröstmjölksersättning, fortsätter med antibiotika och värktabletter, tillsätter en cocktail av E-nummer, socker och säd och toppar allt med överdriven hygien och extra handsprit. Häpp, så har vi en förkrympt och snedvriden tarmflora som kämpar allt vad den kan för att upprätthålla hälsan för sin värd (OSS!), men kanske inte alltid lyckas. Då är det på sin plats att ge den lite hjälp på traven. Ge den läkande saker som smör och buljong. Ägg från glada hönor. Kött från grannens gräsbetande kor. Och ge den fermenterad mat som skickar ner snälla bakterier i tarmarna! Just den här surkålen är ”skrapet” från helgens lilla surkålskurs. Det som inte fick plats i deltagarnas burkar och därför hamnade i mina burkar istället. Unika uppsättningar bakterier som kommer göra VÅRA magar gott. ❤️ PS: sista kurserna för året: 3/11 samt 24/11. 899kr för en heldag på gården, inklusive anteckningar, recept grönsaker, burkar och MASSOR av smakprover. Maila cecilia@paulssonpaleo.com för att säkra din plats. #kostrådgivning #paleoinstitute #paleo #paulssonpaleo #autoimmunkost #antiinflammatoriskkost


No comments:

Post a Comment