As per David Lindegren's suggestion, I went for a slow-cooked, rolled up cheek. I spread an herb/lemon/sundried tomato concoction evenly on both and rolled them up as tightly as I could.
The cheeks looked like this after 3 hours at 100 degrees, followed by 45 minutes of 175 to brown them.
They tasted great, but were a bit on the fatty side, meaning that one unlucky person got a huge amount of fat and not too much meat. I figure I'll try some ox cheek next time around to avoid the fat overload, especially since pork fat tends to have an unfavourable omega 3 & 6 balance.
Hejhej! Tänkte fråga varifrån du fått information om omega6/3 ration i griskött? Jag har aldrig förut hört att den skulle vara "unfavourable". Tack på förhand
ReplyDeleteHej Sofia!
DeleteBra fråga! Konventionellt uppfött griskött tenderar att ha en riktigt dålig fettsammansättning, med massor av lättoxiderat och inflammationsdrivande omega 6. Men även ekogrisar på en naturlig diet verkar ändå ha en tendens att vara sämre än gräsbetat nötkött när det gäller O3:O6.
http://perfecthealthdiet.com/2012/02/the-trouble-with-pork-part-2/
http://www.marksdailyapple.com/dear-mark-o6o3-ratio-green-drinks-and-shin-splints/#axzz32dN90VaD
Visserligen utgår jag från att den här grisen fått en betydligt bättre kost än en massa majs och soja, men för att vara på den säkra sidan så kan det vara bra att inte käka för mycket och ofta av just fettet (även om jag lätt skulle kunna linda in det mesta i bacon...).
Ha det gott! Cecilia